Olemme osa RKP:n naisjärjestöä

Vasa svenska kvinnoklubb toimii RKP:n naisjärjestön, Svenska Kvinnoförbundetin (www.kvinnoforbundet.fi), Vaasan paikallisosastona. Yhdistyksellämme on tällä hetkellä 221 jäsentä.

Svenska Kvinnoförbundet on Suomessa toimiva liberaalifeministinen naisjärjestö. Politiikkamme tavoitteena on tasa-arvoinen ja yhdenvertainen, ihmisoikeuksia kunnioittava ja väkivallasta vapaa yhteiskunta, jossa sukupuoli ei rajoita ihmisten mahdollisuuksia toteuttaa itseään. Svenska Kvinnoförbundet on Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen jäsenliitto.

Kaikilla politiikan alueilla on tilaa feministiselle näkökulmalle. Feministisen muutostyön on tapahduttava säätämällä lakeja erilaista syrjintää vastaan, mutta myös vaikuttamalla rakenteiden ja asenteiden muuttamiseksi tavoitteena kaikille oikeudenmukainen yhteiskunta, joka on vapaa rasismista ja seksismistä.


 

Johtokunta 2023

Ramieza Mahdi, puheenjohtaja

Caroline Sparf, varapuheenjohtaja

Birgitta Granholm, sihteeri

Yvonne Grönlund, rahastonhoitaja

Helena Boucht-Lindeman, jäsen

Jenna Matintupa, jäsen, somevastaava

Sari Somppi, jäsen

Sandra Al-Asadi, varajäsen

Mariana Ulfvens, varajäsen


 
Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa:

Facebook: Vasa svenska kvinnoklubb

Instagram: @vasakvinnoklubb


 

Sote-uudistus ja historian ensimmäiset aluevaalit 23.1.2022

RKP:n vaasalaisia ehdokkaita Pohjanmaan hyvinvointialueen valtuustoon ovat kahdeksan yhdistyksemme jäsentä.
Hyvinvointialueella ylintä poliittista päätösvaltaa käyttää aluevaltuusto, jonka jäsenet ja varajäsenet valitaan aluevaaleissa neljän vuoden mittaiseksi kaudeksi.
Aluevaaleilla valitaan koko maakunnan alueelta 59 valtuutettua, jotka tulevat päättämään uuden hyvinvointialueen palveluista ja hallinnon järjestämisestä.


 

Eduskuntavaalit 14.4.2019

Emme odota enää. Tasa-arvoa nyt!

Väkivallasta vapaa yhteiskunta, tasa-arvoinen perhepolitiikka, hyvinvointi ja terveys. Nämä ovat RKP:n naisjärjestön kolme tärkeintä tavoitetta vuoden 2019 eduskuntavaaleissa.
Tasa-arvon toteutuminen on kaiken politiikan harjoittamisen lähtökohta. Haluamme, että kaikilla on mahdollisuus toteuttaa itseään riippumatta sukupuoleen tai ihonväriin liitetyistä ennakkokäsityksistä, seksuaalisesta suuntautumisesta, iästä tai toimintakyvystä. Eduskuntavaaliohjelmassamme esitämme keinoja, joiden avulla rakennamme oikeudenmukaisemman sekä syrjinnästä, rasismista ja seksismistä vapaan yhteiskunnan.

Vaadimme perhevapaajärjestelmän uudistamista 6+6+6 mallin mukaan tasa-arvoisen vanhemmuuden edistämiseksi, resursseja lasten ja nuorten mielenterveyden parantamiseksi ja translain kokonaisuudistusta.

Yhdessä rakennamme turvallista yhteiskuntaa, jossa toteutuu:

  • tasa-arvoinen perhepolitiikka
  • yhdenvertaiset hoiva- ja terveyspalvelut