Olemme RKP:n naisjärjestön paikallisosasto

Vasa svenska kvinnoklubb toimii RKP:n naisjärjestön, Svenska Kvinnoförbundetin (www.kvinnoforbundet.fi), Vaasan paikallisosastona. Yhdistyksellämme on tällä hetkellä 218 jäsentä.

Svenska Kvinnoförbundet on Suomessa toimiva liberaalifeministinen naisjärjestö.

Politiikkamme tavoitteena on tasa-arvoinen ja yhdenvertainen, ihmisoikeuksia kunnioittava ja väkivallasta vapaa yhteiskunta, jossa sukupuoli ei rajoita ihmisten mahdollisuuksia toteuttaa itseään. Svenska Kvinnoförbundet on Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen jäsenliitto.

Kaikilla politiikan alueilla on tilaa feministiselle näkökulmalle. Feministisen muutostyön on tapahduttava säätämällä lakeja erilaista syrjintää vastaan, mutta myös vaikuttamalla rakenteiden ja asenteiden muuttamiseksi tavoitteena kaikille oikeudenmukainen yhteiskunta.

 

Johtokunta 2024

Ramieza Mahdi, puheenjohtaja
Sandra Al-Asadi, jäsen
Helena Boucht-Lindeman, jäsen
Birgitta Granholm, jäsen
Jenna Matintupa, jäsen
Nina Peltomäki, jäsen
Sari Somppi, jäsen
Benita Nordström, varajäsen
Mariana Ulfvens, varajäsen
 

 

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa:

Facebook: Vasa svenska kvinnoklubb

Instagram: @vasakvinnoklubb

 

 

Sote-uudistus ja historian ensimmäiset aluevaalit 23.1.2022

Vaaleissa ehdolla on kahdeksan yhdistyksemme jäsentä.

Hyvinvointialueen ylintä poliittista päätösvaltaa käyttää aluevaltuusto, jonka jäsenet ja varajäsenet valitaan aluevaaleissa neljän vuoden mittaiseksi kaudeksi.

Aluevaaleilla valitaan koko maakunnaltamme 59 valtuutettua, jotka tulevat päättämään uuden hyvinvointialueen palveluista ja hallinnon järjestämisestä.

 


 

Eduskuntavaalit 14.4.2019

Emme odota enää. Tasa-arvoa nyt!

Väkivallasta vapaa yhteiskunta, tasa-arvoinen perhepolitiikka, hyvinvointi ja terveys.

Nämä ovat RKP:n naisjärjestön kolme tärkeintä tavoitetta vuoden 2019 eduskuntavaaleissa.

Tasa-arvon toteutuminen on kaiken politiikan harjoittamisen lähtökohta. Haluamme, että kaikilla on mahdollisuus toteuttaa itseään riippumatta sukupuoleen tai ihonväriin liitetyistä ennakkokäsityksistä, seksuaalisesta suuntautumisesta, iästä tai toimintakyvystä. Eduskuntavaaliohjelmassamme esitämme keinoja, joiden avulla rakennamme oikeudenmukaisemman sekä syrjinnästä, rasismista ja seksismistä vapaan yhteiskunnan.

Vaadimme perhevapaajärjestelmän uudistamista 6+6+6 mallin mukaan tasa-arvoisen vanhemmuuden edistämiseksi, resursseja lasten ja nuorten mielenterveyden parantamiseksi ja translain kokonaisuudistusta.

Yhdessä rakennamme turvallista yhteiskuntaa, jossa toteutuu:

  • tasa-arvoinen perhepolitiikka

  • yhdenvertaiset hoiva- ja terveyspalvelut