Partiordförandes hälsning 28.1.2022

01.02.2022 kl. 10:20
Kära SFP:are, Vilken start vi fick på detta år. Det första välfärdsområdesvalet någonsin gick av stapeln i söndags, och vilket val det blev! Jag är mycket glad och tacksam för det förtroende som visats oss. SFP landade på 4,9 procent av rösterna i hela landet.

En liten räkneövning visar att eftersom Helsingfors inte var med är det faktiskt ett bättre resultat än i kommunalvalet 2021. Med Helsingfors med hade vi nått cirka 5,2 procent och därför kan vi faktiskt säga att resultatet t.o.m. var bättre än i senaste kommunalval, då vi landade på 5 procent.

76 svenska folkpartister tar nu säte i välfärdsområdenas fullmäktigen. Vi får hela 32 invalda i Österbotten och får där enkel majoritet. Det är ett otroligt bra resultat! I Mellersta Österbotten får vi 5 platser, vilket också är mycket bra. I Östra Nyland gör vi också ett strålande val och blir det största partiet med 20 platser, ett resultat som är över alla förväntningar. I Västra Nyland gör SFP också en stark insats och landar på 12 platser. I Egentliga Finland får vi 5 platser, vilket tryggar en styrelseplats, och i Vanda-Kervo får vi 2 invalda, vilket även det är ett gott resultat. Nämnas bör också att SFP:s viceordförande Henrik Wickström fick tredje mest röster i hela landet. Ett makalöst individuellt resultat!

Vår framgång är resultatet av ett gediget lagarbete där alla kandidaters insats varit viktig. Jag vill därför rikta ett hjärtligt tack till alla våra kandidater, till stödgrupperna, aktivisterna och inte minst till alla våra väljare som röstat på oss. Vi ska förvalta ert förtroende på bästa sätt.

Olen erittäin iloinen ja ylpeä RKP:n vaalituloksesta. Vaalikampanja oli lyhyt ja koronapandemian takia haastava, mutta onnistuimme saamaan äänestäjämme liikkeelle ja sanomamme perille. Sydämellinen kiitos kaikille ehdokkaille, tukiryhmille ja äänestäjille saamastamme luottamuksesta! Tästä on hyvä jatkaa.

------

VALRESULTAT FÖR ÖSTERBOTTENS VÄLFÄRDSOMRÅDE

Se länk.

Vasa Kvinnoklubb