Jämställdhet och systerskap
Text

En liberal röst för feminism, frihet och mänskliga rättigheter, för ett jämlikt och jämställt samhälle

Aktuellt

Kvinnornas julmässa * Naisten joulumessut 2023

Ingen jul utan Kvinnornas julmässa. Den återkommer även i år. Här kommer bokningsinstruktioner till försäljare * Ei joulua ilman Naisten joulumessuja. Alla varausohjeita myyjille.

Kort sammandrag från partidagen 10-11.6.2023 i Tammerfors

I sitt linjetal tog partiordförande Anna-Maja Henriksson upp de pågående regeringsförhandlingarna. – Det är klart att ifall det blir en regering handlar det inte om något lyckligt äktenskap, utan mera om en nödvändighet i den situation landet befinner sig i nu. SFP vill ta ansvar för hela Finland utgående från de värderingar partiet står för.

SFP i Österbotten – resultat i riksdagsvalet 2023

Partiet gick till val med totalt 111 kandidater i landets alla 12 valkretsar. Ordförande Anna-Maja Henriksson konstaterar om valresultatet: "SFP gjorde en avvärjningsseger i en mycket svår valrörelse. Detta är något vi ska vara stolta över."

Svenska Kvinnoförbundet

är en stark och modig röst för feminism och liberalism på svenska i Finland. Vi lyfter jämställdhetsfrågorna på den politiska agendan och vi stöder kvinnor och feminister i val. Kvinnoförbundet fungerar som Svenska folkpartiets kvinnoorganisation, men det är samtidigt ett fristående, registrerat förbund.
Vasa svenska kvinnoklubb är en lokalavdelning inom Svenska Kvinnoförbundet – ett samlande forum för feminister, som outtröttligt och målmedvetet kämpat för kvinnosaken i över ett sekel. För närvarande har vår förening 221 medlemmar.